De actie ‘Water voor Later’ die 13 juni jl. op CSG Willem van Oranje is gehouden, heeft een eindstand van maar liefst 25.000 euro. Dat bedrag is voldoende voor de aanschaf van vijf waterputten door stichting Timotheos, die op deze manier wil bereiken dat er voldoende water is voor het gewas, ook als er sprake is van grote droogte.

Tijdens de actiedag, die van 10.00 tot 14.00 uur werd gehouden, is er hard gewerkt door de leerlingen op beide locaties van de school. Op Zoomwijck werd het startsein gegeven door een wedstrijd Bubbling Ball tussen het schoolmanagement en een team van docenten. Daarna werd er een zumbamarathon gehouden in de sportzaal, werden er lekkernijen verkocht door leerlingen, begonnen de brugklassers met hun watersponsorloop, speelde de schoolband op Poortwijk verzoeknummers tegen betaling, werd een poging gedaan het record kraanvogels te verbreken en waren er allehande spelletjes te doen. Een aantal leerlingen hadden de nacht op school doorgebracht en zich daarvoor laten sponsoren, klas V2C stapte al vroeg op de fiets om een sponsortocht door de Hoeksche Waard te maken.

CSG Willem van Oranje bedankt alle leerlingen, docenten en sponsoren die dit prachtige bedrag bij elkaar hebben gebracht. Het is fantastisch!

Sacha Verboon (16) uit Oud-Beijerland heeft 22 juni de hoofdprijs van de loterij in ontvangst genomen: een MTB-fiets ter waarde van € 599,-, die ter beschikking is gesteld door De Geus Tweewielers. De winnares kocht het lot van haar broer Luc uit mavo 2. Die heeft ook geluk: omdat Sacha al een goede fiets heeft, mag hij op de nieuwe rijden. Zus Sacha kreeg de fiets overhandigd door Pieter de Geus, in aanwezigheid van Dik Baksteen en Erik-Jan Koudstaal van het actiecomité ‘Water voor Later’.

Foto’s van de Malawi-actie op beide locaties zijn terug te vinden bij de fotoseries.