7 december: ‘No make-up day’

‘Heeft make-up invloed op het zelfvertrouwen?’ Om antwoord te krijgen op die vraag organiseren Isabelle den Hartigh en Kris Zwartbol (vwo 6) op donderdag 7 december een ‘No make-up day’. Alle vrouwelijke leerlingen en docenten op school is gevraagd die dag zonder make-up naar school te komen. Inmiddels hebben enkele honderden hun medewerking toegezegd.

Na afloop van de make-up-loze dag worden alle deelneemsters aan de hand van een korte enquête ondervraagd. De vragen hebben  betrekking op de relatie tussen make-up en zelfvertrouwen. Isabelle en Kris, die zelf altijd make-up gebruiken maar dat nu ook een dag achterwege laten, gebruiken de uitkomst voor hun Profielwerkstuk. Dit is een verplicht onderdeel voor de eindexamenkandidaten, waarbij zij laten zien wat ze in hun jaren op school aan kennis en vaardigheden hebben opgedaan. Aan de hand van een onderzoek breiden ze dat nog verder uit en leren ze plannen en samenwerken.

Aanvankelijke wilden de twee leerlingen het onderzoek uitvoeren onder een groep van 30 leeftijdsgenoten, maar de animo was zo groot dat ze het nu schoolbreed aanpakken.

← Terug naar het nieuwsoverzicht