Actie Schoenendoos Stichting Edukans

De afgelopen weken zijn de leerlingen uit mavo 1 en mavo 2 druk bezig geweest met de actie Schoenmaatjes van Stichting Edukans.
Edukans is een organisatie die zich inzet voor het onderwijs aan kinderen in ontwikkelingslanden. Dit is hard nodig want wereldwijd gaan 57 miljoen kinderen niet naar school!!

De laatste weken hebben de leerlingen tijdens de lessen godsdienst van de heer Kok kennis gemaakt met Stichting Edukans en hebben nagedacht over hoe je kinderen in ontwikkelingslanden kunt helpen met onderwijs. Bij het vak handvaardigheid van mevrouw Vos hebben de leerlingen de schoenendozen versierd en zijn er prachtige schoenendozen ontstaan. De schoenendozen zijn al een cadeau op zichzelf!

Familieleden en kennissen hebben de leerlingen geholpen met het bekostigen van de verzendkosten voor de schoenendozen. Bedankt voor jullie hulp!
Het was prachtig om te zien hoe leerlingen in de les maar ook in hun eigen pauze enthousiast de spullen in de schoenendozen kwamen stoppen en het trots kwamen laten zien. Er zijn leerlingen die zoveel in hun schoenendoos wilden stoppen dat het een hele puzzel werd om de schoenendoos nog netjes en stevig dicht te krijgen.

Wat is het toch mooi en leerzaam om met elkaar te delen en voor elkaar te zorgen.
Volgende week woensdag worden de schoenendozen weggebracht naar het verzamelpunt. Wij zijn erg benieuwd naar het bericht dat ons gaat vertellen waar onze schoenendozen zijn uitgedeeld!

← Terug naar het nieuwsoverzicht