Alle negen herkansers geslaagd op vwo

De uitslag van het Tweede Tijdvak van het Centraal Examen heeft bij CSG Willem van Oranje weer veel tranen van vreugde opgeleverd. 28 leerlingen zijn na een herkansing nu ook geslaagd. Opmerkelijk is dat alle negen herkansers van het vwo een diploma in ontvangst mogen nemen.

Dit betekent dat maar liefst 95% van alle vwo-eindexamenkandidaten is geslaagd. Bij de havo slaagde 83% en de mavo mag trots zijn op een schitterend slagingspercentage van 96%. Conrector vwo bovenbouw Carolien Manukiley is trots op deze lichting: “De eindexamenkandidaten vwo van dit jaar hebben een topprestatie neergezet. Een ongekend hoog percentage van deze leerlingen is zonder ooit te zijn blijven zitten in één keer doorgestroomd naar het examenjaar.”

(Summa) Cum Laude
Ook op de middelbare school kunnen leerlingen cum laude (met lof) slagen: leerlingen die slagen met een 8.0 of meer gemiddeld en voor geen enkel vak lager dan een 7.0  zijn cum laude geslaagd. Vwo-ers Laurens Birnie en Bryan Versendaal kregen het voor elkaar en op de havo is het Laura Heemskerk en Laura van Warendorp gelukt. Wat echter bijna niet voorkomt is ‘Summa Cum Laude’: met hoogste lof. Vwo-leerling Sjanne Zeijlemaker deed het. Zij krijgt deze hoogste lof voor haar fraaie eindlijst van twee tienen, zes negens en een acht. Voor Summa Cum Laude moet je gemiddeld een negen halen op je eindexamen. Manukiley: “Helaas is het dit jaar nog geen officieel predicaat. Het kabinet heeft ingestemd dat vanaf volgend jaar de leerlingen de vermelding Cum Laude op hun diploma krijgen. Ik ben blij met deze ontwikkeling en ik hoor nu al in de wandelgangen dat er een aantal leerlingen zijn die hier hun uiterste best voor gaan doen. Een extra motivatie voor toptalenten dus!”

Hieronder treft u alle 28 geslaagden die na een herkansing hun diploma in ontvangst mogen nemen:

Mavo

Ichelle Bijl MAASDAM

Rens Burgwal OUD-BEIJERLAND

Oscar Buisman NUMANSDORP

Joey van Doorn MIJNSHEERENLAND

Anne-Fleur Noijons OUD-BEIJERLAND

Jacco de Regt NIEUW-BEIJERLAND

Luke Straetemans KLAASWAAL

Mike van der Wielen OUD-BEIJERLAND

 

Havo

Laurent Brethouwer OUD-BEIJERLAND

Sander de Heus PUTTERSHOEK

Demi van der Kruk KLAASWAAL

Joep Leemberg OUD-BEIJERLAND

Anouk Monster STRIJEN

Zelalem Mulatu OUD-BEIJERLAND

Dylan Qualm OUD-BEIJERLAND

Paniz Saidiyan ‘S GRAVENDEEL

Marc Vogelaar OUD-BEIJERLAND

Esmée de Winter WILLEMSTAD

Niels de Winter WILLEMSTAD

 

Vwo

Gianni ter Haar OUD-BEIJERLAND

Mark Holleman OUD-BEIJERLAND

Lars Meijsen OUD-BEIJERLAND

Phébe Prins MAASDAM

Sjoerd Rieken KLAASWAAL

Lisa Robbemont ‘S GRAVENDEEL

Ingeborg de Ruiter NUMANSDORP

Lysanne Teuling ZUID-BEIJERLAND

Romano van der Zwart NUMANSDORP

 

← Terug naar het nieuwsoverzicht