Anglia-certificaten voor mavo-leerlingen

Mooie scores bij uitslagen Engelse instaptoetsen.

Op de mavo-vestiging van CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland is maandag jl. een klein feestje gevierd. In totaal 88 mavo-leerlingen kregen daar hun Anglia-certificaat overhandigd, waarmee zij hun niveau van Engels kunnen aantonen. De positieve resultaten zijn voor De Willem reden deze methode ook dit jaar aan te bieden aan de leerlingen.

Anglia is een internationaal onderwijsnetwerk van 350 scholen, colleges en universiteiten dat leerlingen helpt om, naast de reguliere lessen, hun Engels te verbeteren. Met internationaal erkende examens kan vervolgens het niveau worden aangetoond.

Vorig schooljaar hebben 88 mavo-leerlingen van CSG Willem van Oranje, voornamelijk brugklassers, deze toets ook gemaakt. Maandag werden de bijbehorende certificaten uitgereikt aan de leerlingen. Een groot deel van hen behaalde het primary (basis-Engels)-level en een uitgebreide variant daarvan, een ander deel bewees het proficiency-niveau te beheersen, wat inhoudt dat die leerlingen over een zeer uitgebreide kennis van de Engelse taal beschikken.

Sara Luiten, docente Engels op De Willem-mavo is erg tevreden over de prestaties van haar leerlingen. ,,Anglia is een prachtige manier om jouw niveau van de Engelse taal te ontdekken. Je werkt op school en thuis in je eigen tempo een programma af.” De Anglia-methode is extra naast het reguliere vak Engels.

Vorig jaar hebben alle brugklassers het programma gevolgd plus een aantal leerlingen uit hogere klassen die een extra stimulans nodig hadden. ,,De één vindt Engels moeilijk en kan zo worden uitgedaagd, de ander heeft juist veel feeling met de taal en gaat op eigen kracht verder. Leerlingen groeien daarvan.”

De goede resultaten bij de Anglia-toetsen zijn voor CSG Willem van Oranje reden de methode ook dit jaar aan te bieden aan de brugklassen. De methode past naadloos bij de internationalisering op school waarmee op De Willem-mavo al grote stappen zijn gezet.

← Terug naar het nieuwsoverzicht