De aula van CSG Willem van Oranje was vrijdag 11 september weer de plek voor een feestelijke uitreiking van International Baccalaureaat-certificaten aan 38 leerlingen die afgelopen schooljaar hun vwo-diploma behaalden. De leerlingen, die tweetalig onderwijs (tto) volgden op school, slaagden allemaal op het hoogste niveau. ,,Dat lijkt vanzelfsprekend, omdat dat bij ons altijd zo is, maar dat is het natuurlijk niet. Je kunt ook zakken,’’ weet Aartje Poutsma, coördinator tto-bovenbouw.

Gekleed in een heuse gown (toga) en een cap (hoed) op het hoofd maakten de geslaagden hun entree in de aula. Daar werden zij toegesproken door de docenten en kregen zij het IB-certificaat uitgereikt door Esmée Vermolen, voormalig tto-leerling van de school, student technische wiskunde en internationaal fotomodel.

Volgend jaar hoopt De Willem nog meer IB-certificaten uit te reiken, uiteraard aan de tto-leerlingen van het vwo, maar ook aan de eerste lichting leerlingen die het tweetalige onderwijs op de havo heeft gevolgd.