“Beste” havo volgens weekblad Elsevier

Onze school behoort tot de beste scholen van Nederland. Dat blijkt uit de ranglijst die Weekblad Elsevier eerder deze week presenteerde. De school eindigt met de afdeling havo op de vierde plaats.
In de maanden januari en februari bezoeken alle leerlingen van groep acht en hun ouders weer open dagen en voorlichtingsavonden.

Wie wil kiezen moet kunnen vergelijken. Daarom worden in weekblad Elsevier alle middelbare scholen in Nederland met elkaar vergeleken. Elsevier vergelijkt de middelbare scholen op grond van het percentage leerlingen dat zonder zittenblijven in de derde klas is gekomen, het percentage leerlingen dat onvertraagd het diploma haalt, het verschil tussen de schoolexamens en de prestaties bij het centraal examen en het diplomacijfer. Bij alle beoordelingscategorieën behaalt de Willem van Oranje een uitzonderlijk hoge score. Het oordeel is berekend over drie jaar, omdat prestaties van één uitzonderlijk goed of slecht jaar te snel een positief of negatief beeld kan geven van een school. Wie benieuwd is naar de beoordeling van alle scholen, kijkt op bestescholen.elsevier.nl.

Rector Harry Verschoor is trots, op zowel het team van docenten als op de leerlingen. “We hebben er de afgelopen jaren hard voor gewerkt. Maar nog belangrijker vinden wij het dat iedereen goed tot zijn recht komt en het beste uit zichzelf haalt. Bij deze nodig ik alle toekomstige leerlingen en hun ouders van harte uit op onze informatieavond op 4 februari, zodat zij zelf kunnen beoordelen of zij dit ook een topschool vinden.”

 

 

← Terug naar het nieuwsoverzicht