Bezoek Arnon Grunberg

Als afsluiting van de lessen literatuurgeschiedenis en ter voorbereiding op de mondelingen in maart heeft Arnon Grunberg onlangs een bezoek gebracht aan de vwo-examenleerlingen op onze school. De kersverse winnaar van de Gouden Ganzenveer was zeer openhartig over zijn werk en leven.

De leerlingen, waarvan een deel zeker een boek van Grunberg op zijn leeslijst heeft staan, konden de schrijver van alles vragen. Hij vertelde over zijn eigen middelbare schooltijd, de dagelijkse Voetnoot in de Volkskrant, over zijn reizen en journalistieke projecten, New York, Nederland, de actuele politiek en zijn romans uiteraard. Ook legde hij uit waarom seksualiteit zo’n belangrijke rol speelt in zijn werk.

Bovendien schetste Grunberg hoe zijn werk zich verhoudt tot de Grote Vier (Mulisch, Hermans, Reve en Wolkers) en sprak hij over de Tweede Wereldoorlog; zijn moeder Hannelore Klein-Grünberg overleefde Auschwitz. Zowel de leerlingen als Grunberg hebben het bezoek als interessant én leuk ervaren.

Binnenkort komt een andere bekende auteur onze school bezoeken: Ernest van der Kwast komt 21 februari bij de leerlingen van vwo-4.

CSG Willem van Oranje staat voor goed en uitdagend onderwijs, deze bezoeken sluiten daar mooi bij aan.

← Terug naar het nieuwsoverzicht