Bezoek Tsjechische leerlingen aan gemeentehuis

Dinsdag 9 december jl. bracht een groep van twaalf Tsjechische studenten (studierichting toerisme) van Academia Mercurii in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar met twee docenten samen met een groep leerlingen van CSG Willem van Oranje (tweetalig atheneum klas 4) een bezoek aan het gemeentehuis van Oud-Beijerland.

Zij werden hartelijk welkom geheten door locoburgemeester Henk Kievit, die de buitenlandse gasten door middel van beeld (promotiefilm) en geluid, de toespraak gehouden in het Engels, liet zien wat Oud-Beijerland allemaal te bieden heeft.

Het driedaags (tegen)bezoek – op uitnodiging van de CSG Willem van Oranje – aan Oud-Beijerland vindt plaats in het kader van een uitwisselingsproject. Al eerder, eerste week oktober om precies te zijn, waren de leerlingen van onze school op bezoek in de Tsjechische plaats Nachod. Het was een mooie kennismaking met de cultuur en natuur.

Het doel van de uitwisseling is internationalisering, kennismaking met een andere cultuur en het versterken van de Engelse taal voor de Tsjechische leerlingen.

Vrijdag 12 december keert het gezelschap weer huiswaarts via Amsterdam – Praag.

← Terug naar het nieuwsoverzicht