Bezoek Xanten

Afgelopen week gingen de leerlingen van 3 gymnasium en de leerlingen uit 3 atheneum met Latijn in hun pakket naar Duitsland. Hier bezochten zij een bezoek aan het mooie stadje Xanten.

De geschiedenis van Xanten begint al voor onze jaartelling. Rond het jaar 100 n. Chr. kreeg de daar gevestigde handelsnederzetting van keizer Traianus de status van colonia. Hiermee werd Colonia Ulpia Traiana een van de belangrijkste Romeinse plaatsen van Noordelijke deel van het Romeinse Rijk.

Sinds de jaren 70 van de vorige eeuw is in Xanten het schitterende Archeologisches Park Xanten gevestigd. Hier maakt onze ‘klassiek’ geschoolde leerling kennis met de geschiedenis en cultuur van deze belangrijke Romeinse colonia. Wij bezochten met elkaar een Romeinse tempel, een amfitheater, een Romeins badhuis en herberg en natuurlijk het bijbehorende museum.

Natuurlijk moest er nog even gesprongen worden op het gigantische luchtkussen in het park en maakten wij op de terugweg de inmiddels traditionele tussenstop bij de Mac. Al met al een gezellige en leerzame dag waarin de cultuur waarover wij in de lessen met elkaar leren iets meer tot leven kwam.

← Terug naar het nieuwsoverzicht