CSG Willem van Oranje is een actieve school waar ook buiten de normale lestijden nog van alles gebeurt, de zogeheten buitenlesactiviteiten. Onze school heeft een heel actief schoolorkest dat al jaren onder leiding staat van muziekdocent A. de Jonge. Iedereen die een instrument bespeelt of van zingen houdt, is welkom bij de wekelijkse repetities op vrijdagavond.

Hoogtepunt voor het schoolorkest is de gezamenlijke theateruitvoering met de toneelgroep, die ieder jaar op drie avonden in april wordt gehouden. De toneeluitvoering wordt dan afgewisseld met de muziek van de band. Dit heeft al heel wat mooie voorstellingen opgeleverd.

De toneelgroep komt iedere vrijdag na de herfstvakantie van 18.30 tot 20.30 uur bij elkaar om te repeteren. In overleg met de docenten wordt een complete voorstelling in elkaar gezet of een bestaand stuk op eigen wijze ingevuld. De regie is in handen van mevrouw A. Elderson en R. van der Wolf.

Leerlingen die geen muzikant of toneelspeler zijn, maar wel interesse hebben in techniek, zijn ook van harte welkom. Licht en geluid worden bij de uitvoeringen door de leerlingen zelf geregeld.

Iedere twee maanden is er op school een Open Podium. Iedereen die daar wil optreden voor publiek, is van harte welkom.

Naast de vaste sportlessen worden op CSG Willem van Oranje tijdens het schooljaar ook sporttoernooien gehouden. Daarbij komen verschillende sporten aan bod, zoals volleybal en badminton. De sporttoernooien worden aangekondigd op de website en het prikbord.

Twee keer per jaar is er een uitstapje naar een pretpark. Dit wordt altijd aangekondigd op de website en de televisie in de aula. Iedereen die mee wil, kan in de weken ervoor een zich online inschrijven en een kaartje kopen op de aangegeven tijden.

Een paar keer per jaar wordt er een feest georganiseerd voor de verschillende klassen of de onder- of bovenbouw. Deze feesten hebben meestal een thema en worden gehouden in een horecagelegenheid in de regio. De meeste klassen organiseren ook zelf een klassenuitje tijdens het schooljaar.