De Willem in actie voor eenzame oudere

De kerstvakantie lonkt, maar de leerlingen van havo 4 en 5 van CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland zetten zich vrijdag 19 december eerst nog in voor de eenzame ouderen in het dorp. Zij maken hun eigen kerstpakket en brengen dat in koppels naar een oudere.

De bijzondere kerstactie, die voor het eerst op De Willem wordt gehouden, is een idee van de mentoren van de havo-bovenbouw. Zij besloten meer te doen dan alleen de traditionele kerstwijding op school. ,,Ook nu komen we eerst bij elkaar, daarna worden in groepjes van twee of drie de pakketjes samengesteld. Met een mooie kerstkaart erbij wordt dat naar een oudere gebracht,” vertelt Chantal van der Zande, docent wiskunde op De Willem.

De havo-leerlingen reageerden enthousiast op het plan. Een deel van hen koopt niet alleen producten, maar gaat ook zelf wat bakken. Fruitpakhuis Schrijvershof steunt de actie door dozen fruit beschikbaar te stellen en de speciale kersttasjes waarin alles wordt verpakt, zijn een gift van Paardekooper Verpakkingen.
Voor de adressen van de ouderen benaderde Van der Zande een bekende bij De Zonnebloem. ,,Die had een hele lijst adressen die toevallig in de buurt van de school liggen,” vertelt zij. Om alle 300 havo-leerlingen een pakketje te laten bezorgen zijn ook nog adressen gevraagd bij de Open Waard en bij Zorgwaard, waar De Egmontshof en Zoomhoek deel van uitmaken.

Na het bezorgen van de kerstpakketten komen de leerlingen weer op school bij elkaar om bij de brunch na te praten over de actie. ,,We vragen de leerlingen of ze een selfie willen maken als ze het pakketje afleveren. Dat is leuk voor de sponsoren en levert vast heel wat gespreksstof op.”

← Terug naar het nieuwsoverzicht