De Willem officieel Vecon Business School

CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland is met ingang van het schooljaar 2014/2015 officieel Vecon Business School. Havo- en vwo-leerlingen met een lesprofiel economie en maatschappij kunnen nu nog beter worden voorbereid op hun vervolgstudie. De Willem is bijzonder trots dat zij nu ook Vecon Business School is. 

Om zich Vecon Business School te mogen noemen, moet een school bij de lessen economie extra aandacht besteden aan de economische aspecten van de maatschappij en goed ondernemerschap. In het derde leerjaar maken de leerlingen een werkstuk over een economisch onderwerp, bijvoorbeeld naar aanleiding van een excursie naar de Rotterdamse haven. In de bovenbouw zijn er praktische opdrachten, zoals het opstellen van een echt ondernemersplan, wordt een cursus boekhouden gegeven en zijn er presentaties door vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Leerlingen nemen ook een kijkje achter de schermen bij een bedrijf. Als deze modules met goed gevolg worden afgesloten, ontvangen de leerlingen een speciaal VBS-certificaat bij hun diploma.

In de afgelopen schooljaren stonden deze speciale lessen ook al op het rooster van de economie-leerlingen. De afgelopen maanden heeft De Willem zich toegelegd op het concretiseren van deze lessen volgens de Vecon-normen. ,,Wat nog ontbrak waren vaste afspraken met specialisten en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven die hun kennis willen delen met onze leerlingen,” zegt Jacqueline de Gelder, docente economie en management en organisatie op De Willem. Die contacten krijgen nu vastere vormen. Zo is er een makelaar die les komt geven, evenals een oud-leerling die nu professor toegepaste econometrie op de Erasmus Universiteit is.

Bovendien is er vanuit het verleden een bijzonder contact met Schipper Groep in Goes/Middelharnis. Deze accountants- en adviesorganisatie heeft de school benaderd omdat zij op zoek is naar leerlingen die na hun middelbare schoolperiode willen worden opgeleid tot accountant. ,,Die leerlingen hebben wij zeker,” weet De Gelder. ,,Wij hebben Schipper Groep daarom gevraagd ook gastlessen te verzorgen. Op die manier komen zij zelf in contact met gemotiveerde leerlingen,” meldt  de docente.

← Terug naar het nieuwsoverzicht