Duurzaam dak op De Willem

CSG Willem van Oranje stapt over op groene energie. In de zomervakantie worden op het dak van het gebouw aan de Randweg 425 zonnepanelen geplaatst, die goed zijn voor 100.000 KWh.

Met deze groene energie bespaart De Willem een derde van het totale elektriciteitsverbruik in dit gebouw. De afgelopen schooljaren heeft de school het energieverbruik in het gebouw aan de Randweg al met 15 procent weten te verminderen door duurzame investeringen, zoals LED-verlichting op de gangen en in de lokalen. Het zonnepanelendak is een volgende stap op weg naar een duurzame toekomst.

Het zonnepanelendak vergt een investering van € 170.000,00, een deel van dat bedrag wordt gesubsidieerd door de overheid. De school verwacht een subsidie van in totaal € 75.000,00, verdeeld over 15 jaar. De 425 zonnepanelen beslaan met een oppervlakte van ongeveer 1000 vierkante meter het overgrote deel van het dak van de scholengemeenschap. CSG Willem van Oranje is daarmee één van de grootste openbare gebouwen in de Hoeksche Waard waar gebruik wordt gemaakt van zonne-energie.

 

De zonnepanelen worden geplaatst door Van Rennes Elektrotechniek & Installatietechniek uit Klaaswaal. Het bedrijf is bekend met de uitvoering van grootschalige zonnepanelenprojecten.

 

← Terug naar het nieuwsoverzicht