Duurzame oplossingen

Een speciale afval-app, isolatie-advies voor het dak van De Willem en duurzame stoelverwarming voor het terras van Het Wapen van Nieuw-Beijerland. Het zijn drie van de zes duurzame én originele ideeën die leerlingen uit vwo 5 hebben ontwikkeld in het kader van het ‘Scholen voor Duurzaamheid’-project.

Nadat zij twee maanden de tijd kregen om adviezen op te stellen voor duurzaamheidsvraagstukken van instanties, bedrijven en de school zelf was het onlangs tijd voor de presentatie van de plannen door de leerlingen. In aanwezigheid van de opdrachtgevers en de ouders presenteerden de zes groepen hun duurzaamheidsoplossingen en werden de adviesrapporten aan de opdrachtgevers overhandigd. Die waren onder de indruk van de adviezen, maar vooral ook blij met het feit dat de jongeren over duurzaamheid hebben nagedacht.

Andere adviezen die werden getoond, waren gratis reclameruimte voor bedrijven die duurzaam werken, het duiden van het verschil tussen de Tenminste Houdbaar Tot- en de Te Gebruiken Tot-datum en er was een plan om een speelveldje aan de Wolweversweg in Oud-Beijerland zo in te richten dat dit de sociale cohesie in de wijk bevordert.

Scholen voor Duurzaamheid is een initiatief van stichting Milieu Dichterbij en wordt uitgevoerd in samenwerking met de middelbare scholen in de Hoeksche Waard.

← Terug naar het nieuwsoverzicht