ELOS activiteiten op de mavo

Afsluiting ‘Absolutely Fabulous’

Van 2 tot 6 juni wordt het internationale 2-jarige Comeniusproject “Absolutely Fabulous” afgesloten in Sliven, Bulgarije. Omdat er nog wat budget over was kunnen er ook 2 leerlingen mee. Judith Sprenkels en Shimay Jongeneel uit mavo-2 hadden indertijd al een motivatie-brief geschreven om mee te mogen naar Denemarken, maar stonden op de reserve-lijst. Beide meisjes grepen meteen enthousiast de kans om het avontuur in Bulgarije te gaan beleven! Judith en Shimay gaan ieder apart bij een Bulgaarse leerling logeren, wat natuurlijk reuze spannend is. Daarbij wordt het voor beiden de eerste vlieg-ervaring.
In de Bulgaarse partner-school moeten alle leerlingen een presentatie geven in het teken van Europese muziek. Onze meisjes hebben gekozen voor Cascada en The Fifth Harmony. Verder zullen ze workshops muziek volgen en natuurlijk wordt de omgeving ook bekeken. Al met al wordt dit vast geweldig en we verheugen ons er enorm op !

Uitwisseling met Burg

Op maandagmiddag 9 juni arriveren 8 leerlingen en 2 docenten van onze partner-school uit het Duitse Burg. In maart hebben wij met 8 leerlingen deze school bezocht en zijn we samen met hun leerlingen naar de kampen in Auschwitz gereisd alwaar we 3 dagen in het ontmoetingscentrum verbleven. Er zijn onvergetelijke indrukken opgedaan. Ditmaal logeren de Duitse leerlingen op hun beurt bij onze leerlingen en zullen ze samen met hen o.a. naar Amsterdam gaan om daar het Anne Frank-huis te bezoeken.
We hopen dat het weer leerzame dagen worden waarin de vriendschappen tussen beide nationaliteiten verdiept worden.

← Terug naar het nieuwsoverzicht