Europese Dag van de Talen

Vrijdag 26 september is de Europese Dag van de Talen. Op deze dag gaan 82 leerlingen van CSG Willem van Oranje terug naar hun oude basisschool om daar een korte les Engels en Frans te geven. Leerlingen onderwijzen leerlingen!

In een snel veranderend en steeds mobieler wordend Europa verdwijnen oude taalgrenzen en wordt de beheersing van talen steeds belangrijker. Voor leerlingen, jong en oud, is het motiverend om te ontdekken hoe goed ze zich al in een vreemde taal kunnen redden.

De tweetalige scholen (tto-scholen) voor voortgezet onderwijs in Nederland schenken op deze bijzondere dag aandacht aan het taalonderwijs, niet alleen op de eigen school, maar met name ook op basisscholen in de omgeving. Tto-leerlingen zullen dan naar hun oude basisscholen terugkeren om daar aan leerlingen van groep 8 een les in het Engels en Frans te verzorgen. Zo gaan leerlingen andere leerlingen onderwijzen, een unieke ervaring voor zowel de jonge lesgevers als de minstens zo jeugdige lesnemers!

De tto-leerlingen zullen deze lessen samen met hun vakdocenten voorbereiden. De uitvoering wordt echter aan de tto-leerlingen zelf overgelaten.

← Terug naar het nieuwsoverzicht