Gave clinics bij sportklas

De brugklasleerlingen van de sportklas hebben twee fantastische sportclinics op het programma staan. Op 1 februari geeft Rick Koekoek een clinic Biketrial in de sportzaal op Zoomwijck. Een week later kunnen sportieve leerlingen hun evenwicht uittesten op de Gauswheel, een combinatie van step, skateboard en scooter.

Als klein jongetje probeerde Rick Koekoek op zijn driewieler de kunstjes uit die zijn vader op de motor deed. Nu, op 29-jarige leeftijd, bezet hij als biketrialer de 2e plaats in de UCI World Ranking en is zijn doel uiteraard wereldkampioen worden. Bovendien is de biker houder van het Guiness World Record Highest Bunny Hop, waarbij hij uit stilstand met zijn fiets over een lat springt.

Tijdens de clinic laat Koekoek zien dat het bij Biketrial draait om balans en stuurtechniek. Daarna kunnen de sportklasleerlingen zelf ervaren hoe het is om te rijden op een fiets zonder zadel. Lukt het meteen om te springen of over een rail te rijden?

Op 8 februari is er een workshop Gauswheel, dit is een urban-achtige step waarbij je met je benen over het wiel staat en met je voeten op lage treeplankjes. De bijzondere combinatie van step, skateboard en scooter is volgens kenners te vergelijken met skieën zoals skateboarden aan snowboarden doet denken. De sportklassen weten straks echt hoe het voelt.

← Terug naar het nieuwsoverzicht