Gymnasium-3 op excursie naar Carthago

Wie kent niet het verhaal van Hannibal, de dappere generaal uit Carthago, die met olifanten de Alpen overtrok om Rome op de knieën te dwingen? De verhalen rondom deze krijgsheer spreken nog altijd tot de verbeelding. De leerlingen uit 3 Gymnasium zijn op het moment druk in de weer met de verhalen over Hannibal. We vertalen en lezen teksten over de strijd tussen Hannibal en de Romeinen.

We leren hoe Hannibal het Romeinse leger bij het Meer van Trasimeno in de pan hakte en hoe de paniek zich van de Romeinen meester maakte. Op welke wijze de Romeinen onenigheid kregen over de te voeren tactiek en dat de Romeinse veldheer Quintus Fabius vervolgens de tactiek van de verschroeide aarde toepaste om Hannibal te bestrijden.

Maar wat weten we eigenlijk over de stad waar deze grote Hannibal vandaan kwam, het Noord-Afrikaanse Carthago, de grote rivaal van Rome? Op 9 april brengen de leerlingen van 3 Gymnasium een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Tot en met 10 mei is daar een grote tentoonstelling over Carthago. Aan de hand van driehonderd voorwerpen, met veel topstukken uit gerenommeerde internationale musea, maken zij kennis met de archeologische rijkdom en roemruchte geschiedenis van een van de meest spraakmakende havensteden uit de oudheid.

← Terug naar het nieuwsoverzicht