Homeride – sponsorfietstocht van 500 km

Kom in actie voor een ziek kind!

Als je ziek bent, wil je als kind je ouders het liefst zo dicht mogelijk bij je hebben. En als ouder wil je binnen een paar minuten aan de rand van het bed kunnen staan als je kind je nodig heeft. Daarom zijn de Ronald McDonald Huizen onmisbaar, al 32 jaar lang.
Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt vijftien logeerhuizen voor ouders en broertjes en zusjes vlakbij het ziekenhuis (Ronald McDonald Huizen) en negen huiskamers in het ziekenhuis waar je samen met je ouders even kunt vergeten dat je ziek bent (Ronald McDonald Huiskamers). Ook zijn er vier aangepaste vakantieverblijven (o.a. Ronald McDonald Kindervallei en Ronald McDonald Hoeve) en een innovatief sportcentrum voor gehandicapte kinderen (Ronald McDonald Centre).

Op 27 en 28 juni gaat een team van leerlingen, docenten en ouders van “De Willem” deelnemen aan de Homeride. Een sponsorfietstocht van 500 km, van Groningen via Den Haag naar Maastricht, in 24 uur!

Er wordt gefietst voor het RonaldMcDonald kinderfonds in het algemeen en specifiek voor het RM-huis in Barendrecht. In deze huizen kunnen ouders overnachten als hun kinderen in het ziekenhuis behandeld worden. Deze huizen krijgen alleen geld binnen middels sponsoring en giften.
Om actie te kunnen voeren kunnen wij natuurlijk niet zonder de hulp van u, de leerlingenraad en de leerlingen.
Wij starten in de maanden januari en februari met de stroopwafel verkoop en op vrijdagmiddag/avond 17 april a.s. willen wij een spinning marathon organiseren.

← Terug naar het nieuwsoverzicht