Indrukwekkende dag Efteling

Janessa Labeur, tot vorig schooljaar voorzitter van de Leerlingenraad op De Willem, en Rebecca den Boer, lid leerlingenraad, zijn vorige week met stichting Geven om Jong Leven naar de Efteling geweest. Zij waren uitgenodigd omdat de leerlingenraad vorig jaar actie heeft gevoerd voor deze stichting, die zich inzet voor jonge kankerpatiënten. Hun verslag staat hieronder.

‘Op dinsdag 3 oktober zijn wij, Janessa Labeur en Rebecca den Boer, samen met stichting Geven om Jong Leven naar de Efteling geweest. Deze stichting zet zich in voor jonge kankerpatiënten, door belangrijke projecten te subsidiëren en jaarlijks een uitstapje te organiseren voor deze kinderen en hun gezinnen. Vorig schooljaar heeft de leerlingenraad hard gewerkt om geld in te zamelen voor deze stichting, met een eindbedrag van € 2500,- . Als dank hiervoor en om ons te laten zien wat zo’n uitstapje precies inhoudt, waren wij uitgenodigd om mee te gaan.

‘s Morgens vertrokken wij samen met de organisatoren en een aantal gezinnen vanaf het Sophia Kinderziekenhuis naar de Efteling. Eenmaal aangekomen, werden wij samen met ruim 280 anderen verwelkomd met koffie en wat lekkers. We zagen al die gezinnen met jonge kinderen en waren erg ontsteld. Deze kinderen waren ernstig ziek en kregen nu een dag waarin ze even alle zorgen konden vergeten. Dit was echt een feestdag voor hen.

Hierna was het tijd voor iedereen om leuk het park in te gaan. Ieder gezin zocht vrijwel meteen zijn eigen weg, om dit dagje echt als gezin te beleven. Toen we om half 1 weer gingen lunchen met de hele groep bij een groot buffet, hebben wij met een aantal gezinnen gepraat. Zij vertelden ons toen hoe erg ze het naar zin hadden en hoe ze hun kinderen ‘zagen stralen’. Dit liet ons echt wel zien waarom juist dit doel zo belangrijk is voor ons.

Om 5 uur was het tijd om weer met de bus naar huis terug te gaan. Zo kwam er een einde aan deze heftige, maar vooral heel gezellige dag!’

 

 

 

 

← Terug naar het nieuwsoverzicht