Het schooljaar 2017-2018 is van start gegaan. Dat betekent ook dat we weer een nieuwe lichting brugklassers mogen verwelkomen. Wat leuk! Welkom bij Willem van Oranje! Deze pagina wordt steeds voorzien van informatie voor onze brugklassers.

Update:

  • in de lijst Aanschaf leermiddelen 1718 staat een overzicht van wat je, naast je boekenpakket, ook nodig hebt in de brugklas.
  • alle informatie/post voor ouders/verzorger wordt per mail verstuurd naar de opgegeven adressen, tenzij het echt niet anders kan.

Een fotoserie van de kennismakingsmiddag op 21 juni jl. vind je hier. 

Chromebooks

Op CSG Willem van Oranje werkt iedere leerling met een chromebook. Voor het nieuwe schooljaar regelt The Rent Company uit Den Bosch de levering van de chromebooks. Het chromebook kan bij dit bedrijf worden besteld. Ouders/verzorgers zijn hierover per brief ingelicht. De specificaties van het Easy4u 11,6 inch Dell 3180 educatie chromebook vindt u hier.

Kijk voor meer informatie over bijv. Magister en afdrukken vanuit een Chromebook op deze pagina.

Talenturen

In de brugklas volgen de leerlingen naast het vakkenpakket ook talenturen. Dit zijn ict-science; art, design & media; theater; lifestyle (alleen op de mavo) en de sportklas. Alle brugklasleerlingen, ook degenen die tweetalig onderwijs volgen, kiezen een talentuur. Alleen voor de sportklas worden kosten berekend, dit is €135,00 in de brugklas inclusief een De Willem-sporttenue.

Tweetalig onderwijs

CSG Willem van Oranje is een senior tto-school. Dat houdt in dat wij op hoog niveau tweetalig onderwijs geven op havo- en vwo-niveau. Het tto-onderwijs begint in de brugklas zodat je haast als vanzelf de Engelse taal leert spreken, schrijven en lezen.

Tot havo 4 en vwo 5 wordt het overgrote deel van de lessen in het Engels gegeven, daarna zijn de examenvakken in het Nederlands ivm het Centraal Examen dat in het Nederlands is. Onze ervaring is dat tto-leerlingen het Engels dan al zo goed beheersen dat dit grote voordelen heeft bij een vervolgstudie. Wij horen geregeld berichten van oud-leerlingen dat zij veel voordeel hebben van tweetalig onderwijs of zelfs hun baan te danken hebben aan de tto-certificaten die bij ons op school zijn behaald. Een ander groot voordeel is dat tto-leerlingen ook op andere vakken dan het Engels gemiddeld 0,5 punten hoger scoren.

De kosten voor tto-onderwijs liggen rond de € 465,00 per jaar, dit is inclusief alle kosten voor extra activiteiten, excursies en werkweken.

Heb jij/heeft u nog vragen? Die kunt u mailen naar [email protected]