Info-avond druk bezocht

Leerlingen uit groep 7 en 8 wisten samen met hun ouders op 4 februari moeiteloos de weg naar de informatieavond van de CSG Willem van Oranje te vinden. De algemene voorlichtingsbijeenkomsten werden druk bezocht en ook de aangeboden workshops werden met veel belangstelling bijgewoond. Daarnaast konden ze vragen stellen tijdens de Meet & Greet in de aula.

In drie ronden werden verschillende workshops verzorgd. Terwijl de ouders een voorlichting kregen, volgden de toekomstige brugklassers een proefles. Op een leuke en leerzame manier maakten ze kennis met allerlei vakken. Zo konden de leerlingen aan de slag in het bètalab, volgden ze een theater- of sportles en deden ze mee aan een creatieve workshop. Ook de talen werden niet overgeslagen, want de leerlingen konden een Engelse of Latijnse les bijwonen. Iedereen kreeg dus de mogelijkheid te ontdekken waar zijn of haar talenten liggen.

Tweetalig onderwijs
Uiteraard was er ook veel belangstelling voor de extra’s die de school aanbiedt. Met name de voorlichting voor tweetalig onderwijs werd door veel ouders gevolgd. Gerard Kool, conrector (tweetalig) vwo onderbouw: “Ook ouders worden zich meer bewust van de toenemende internationalisering. Engels is dé wereldtaal. Een goede beheersing van het Engels is dus nuttig voor ieder¬een met een internationale blik. Dit geldt niet alleen voor wie in het buitenland verder wil studeren. Ook op de Nederlandse universiteiten en hogescholen worden de lessen steeds vaker in het Engels verzorgd. Door het volgen van tweetalig onderwijs op het gymnasium, atheneum of havo behalen de leerlingen een ‘IB certificate’. We bereiden de leerlingen voor op een snel veranderende wereld waar we over de grenzen heen samenwerken. Reguliere havo-, atheneum- en gymnasiumleerlingen kunnen bij ons ‘Cambridge Advanced Certificates’ behalen. Deze certificaten genieten wereldwijd bekendheid en zijn een internationaal erkende maatstaf voor de kennis van de Engelse taal. Onze leerlingen verwerven zowel door regulier als tweetalig onderwijs een enorme voorsprong op de taalvaardigheid.”

De informatieavond gemist? Op woensdag 18 februari 2015 introduceert CSG Willem van Oranje van 14.00 tot 16.30 uur haar Sportklas op de locaties Poortwijk en Zoomwijck. De leerlingen gaan aan de slag met de uitdagende sporten Basketbal, Boksen en Freerunning. Spanning en uitdaging staan hierbij centraal en ze zullen de sporten ervaren zoals die er in de Sportklas uit komen te zien.

← Terug naar het nieuwsoverzicht