Inspiratie voor mode-opdracht

Een groep enthousiaste leerlingen is vorige week dinsdagmiddag naar de tentoonstelling “The future of fashion is now” in het museum Boijmans Van Beuningen geweest om inspiratie op te doen voor de komende modeopdracht bij handvaardigheid.

De vragen die bij deze tentoonstelling centraal stonden waren: “Willen we echt iedere zes maanden een nieuwe garderobe of kan mode langer mee? Moet de pasvorm van een jurk voldoen aan het heersende schoonheidsideaal of kan het ook anders? Wat is de rol van mode in de opmars van de zogenaamde ‘draagbare technologie’, zoals Google Glass?”

Met dit soort vragen in gedachten moeten de mavo 2 leerlingen de komende periode (in het kader van het eTwinningproject Care2feed) vanuit een duurzame gedachte mode gaan ontwerpen en maken. Zo kunnen ze wellicht met kleine aanpassingen oude maar nog draagbare kleding moderniseren of met veel creativiteit van oude versleten kleding iets totaal nieuws maken.

De leerlingen hebben in ieder geval veel foto’s gemaakt en inspiratie opgedaan. We hopen u de resultaten op dinsdagmiddag 21 april tijdens onze eigen “eco-modeshow” te laten zien!

 

 

← Terug naar het nieuwsoverzicht