CSG Willem van Oranje heeft deze week een groot aantal buitenlandse gasten op bezoek. Een gezelschap van leerlingen en docenten uit Engeland, Tsjechië, Duitsland en Italië bezoekt de middelbare school in Oud-Beijerland in het kader van het Erasmus+-project ‘Moving Waters-How Water Shapes Us’.

Bij dit uitdagende project, dat financieel wordt gesteund door de Europese Unie, bestuderen de leerlingen de invloed van water op ons leven. Dat gebeurt heel concreet door elkaars water te vergelijken in het Bètalab, maar ook door kunstzinnig bezig te zijn bij de creatieve vakken. De uitkomsten hiervan worden digitaal gedeeld met de andere scholen in het project. Ook zijn er uitwisselingen om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen.

De Willem is deze week als eerste gastheer van het internationale gezelschap. In de loop van volgend jaar worden er met leerlingen en docenten van De Willem tegenbezoeken gebracht aan de buitenlandse scholen.

Tijdens het bezoek van deze week was water het leidende onderwerp. Er werden inderdaad proefjes gedaan met water uit de verschillende landen en lessen bijgewoond. Voor woensdag stond er een (speur)tocht door het centrum Oud-Beijerland op het programma. Vandaag brengt het gezelschap een bezoek aan het Maritiem Museum in Rotterdam.