Internationaal lesproject

Vier collega-docenten van onze partnerschool in het Duitse Burg zijn vandaag op de mavo in Poortwijk om met onze docenten te overleggen over een groot, internationaal lesproject waarbij respect centraal staat. ‘Building Bridges’ is de titel van dit Erasmus Plus-project waarvoor wij als Elos-school subsidie hebben gekregen.

Elos is een internationaliseringsprogramma voor het voortgezet onderwijs.

Bij ‘Building Bridges’ draait alles om het combineren van verleden, heden en toekomst, van Oost en West en vooral van mensen. Op CSG Willem van Oranje begint het met de betrokkenheid van leerlingen van mavo 3 en havo 3. Een selectie van deze leerlingen krijgt ook de gelegenheid om mee te gaan op uitwisseling naar Duitsland, van waaruit de vernietigingskampen in Auschwitz worden bezocht. De Duitse leerlingen komen ook op tegenbezoek naar Nederland, hier worden kamp Vught en het Anne Frank Huis in Amsterdam bezocht.

Er wordt bij dit project ook gekeken naar de betekenis van respect vandaag de dag. Dan gaat het om de manier van omgaan met elkaar binnen de school, over (cyber)pesten, maar ook over grote problemen als de vluchtelingsproblematiek, reacties op asielzoekerscentra en moslimextremisme.

‘Building Bridges’ is een project dat twee jaar duurt. Aan het eind van het derde jaar gaan de leerlingen uit het tweede jaar er mee aan de slag. Eind november is de officiële kick off van dit bijzondere project op De Willem én de partnerschool in Burg.

 

← Terug naar het nieuwsoverzicht