De periode voor Kerst staat op CSG Willem van Oranje traditiegetrouw in het teken van omzien naar je medemens. Dat kan ver weg of dichtbij zijn. Zo was er vorig jaar een grote actie voor de Voedselbank.

De leerlingen van vwo 4, 5 en 6 komen in actie voor stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC). Vertegenwoordigers van HVC zijn in de klassen op bezoek geweest om over hun werk te vertellen. De stichting biedt hulp en steun aan vervolgde christenen over de hele wereld, maakt evangelisatie mogelijk, bekommert zich om (wees)kinderen die aan hun lot zijn overgelaten en zorgt voor bewustwording over christenvervolging. Als school gaan wij knuffels, kleding, schoenen en textiel inzamelen voor vluchtelingen in de kampen in Noord-Irak die op de vlucht zijn voor IS. Aan de leerlingen is gevraagd alles mee te nemen in een bananen- of verhuisdoos plus 4 euro, dit zijn de kosten voor het transport van een doos.

De leerlingen uit havo 4 en 5 gaan vrijdag met hun eigen kerstpakket op bezoek bij ouderen in Oud-Beijerland. Leerlingen van mavo 4 schrijven die dag brieven aan de bewoners van De Rembrandt en gaan deze later die dag persoonlijk afgeven. De havo-brugklassen gaan vrijdag a.s. kaarsen versieren en deze met een wenskaart afgeven bij de Voedselbank. In grote en kleine vorm worden er kerstacties gehouden.

Eerder deze week zijn leerlingen tijdens een FIFA-toernooi al in actie gekomen voor Serious Request, daarbij is 340 euro opgehaald.