Kom kennismaken met onze school. Je bent van harte welkom op onze Open Avonden op de twee locaties. Hieronder volgt een overzicht van alle activiteiten waarbij je kunt kennismaken met onze school.

‘Meet the talents’ op woensdag 11 oktober

Dit is een vrije inloopmiddag op beide locaties van onze school: we hebben een mavo aan de Polderlaan in Poortwijk en een havo-vwo aan de Randweg in de wijk Zoomwijck. Tussen 13.30 en 16.00 uur kun je deelnemen aan allerlei doe-activiteiten bij de talenturen sport, science, theater en art, design & media. Op de mavo kun je ook nog lifestyle volgen. Bij de talenturen krijg je alle kans om je talenten te ontdekken of dat te doen wat je al heel lang graag doet.

Je hoeft je niet in te schrijven voor ‘Meet the talents’. Je zorgt gewoon dat je om 13.30 uur op een van beide schoollocaties bent en kiest daar welk talentuur je wilt volgen. Er zijn drie rondes, dus je kunt drie talenturen kiezen.

Open Avond Zoomwijck (havo en vwo), Randweg 2, 3260 AJ Oud-Beijerland, vrijdag 17 november 2017 van 17.00 tot 21.00 uur.

Op de Open Avond zijn alle docenten aanwezig en is er informatie over alle vakken die op onze school worden gegeven. Je kunt meedoen met de activiteiten bij bewegingsonderwijs/sport, creatief naar kunst kijken, de grote Natuurkunde Show bijwonen en in een vreemde taal spreken. Ook zijn er voorlichtingsrondes in de lokalen met algemene informatie over onze school en over internationalisering. Neem je ouders/verzorgers mee, dit is voor hen ook een mooi moment om kennis te maken met onze school.

Open Avond Poortwijk (mavo), Polderlaan 2, Oud-Beijerland, vrijdag 19 januari 2018 van 17.00 tot 21.00 uur.

Locatie Poortwijk wordt ook wel ‘De kleine Willem’ genoemd. Hier krijgen de mavo-leerlingen en de mavo/havo-brugklas les. Op onze Open Avond zijn alle docenten aanwezig en is er informatie over alle vakken die op onze school worden gegeven. Je kunt meedoen met de activiteiten bij bewegingsonderwijs/sport, creatief naar kunst kijken en aan de slag gaan in het biologielokaal. Ook zijn er voorlichtingsrondes in de lokalen met algemene informatie over de school, over internationalisering en bijzondere projecten waar de mavo aan deelneemt. Neem je ouder(s)/verzorger(s) mee, dit is voor hen ook een mooi moment om kennis te maken met de mavo.

[email protected]! kennismakingslessen, week 5 en 6, vanaf 29 januari 2018.

Tijdens [email protected]! geven wij toekomstige brugklasleerlingen gelegenheid een ochtend of middag mee te draaien op onze school. Dat kan op beide locaties, dus op de mavo in Poortwijk en havo/vwo op Zoomwijck. Je kunt kiezen of je mavo of (tweetalig) havo of vwo (atheneum/gymnasium) wilt volgen.

Je wordt bij [email protected]! ontvangen door onze huidige brugklassers die je mét de andere leerlingen meenemen van de ene naar de andere les. Zo kun je helemaal zelf ervaren hoe het is om op De Willem te zitten en mee te draaien op onze school.

Alle leerkrachten groep 8 van de basisscholen in de Hoeksche Waard e.o. worden uitgenodigd om deel te nemen aan [email protected] en geïnteresseerde leerlingen op te geven. Doet jouw school niet mee aan [email protected]!? Schrijf je dan zelf hier in.

Informatieavond over pijlers, woensdag 14 februari 2018 van 18.30 tot 21.00 uur.

Op de Informatieavond staan de pijlers tweetalig onderwijs (tto), Bètatechniek en Betalab, Klassieke Cultuur/gymnasium en Kunst/Cultuur centraal, evenals de Sportklas. Op deze avond kunnen basisschoolleerlingen proeflessen over deze pijlers volgens en is er tegelijkertijd informatie over deze vakken voor de ouder(s)/verzorger(s).

Het is belangrijk dat geïnteresseerde leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) zich van te voren inschrijven voor de Informatieavond. Het inschrijfformulier komt in januari 2018 hier te staan. In de week van de Informatieavond krijg je het rooster in de mail waarop precies staat wanneer we je waar verwachten.

Talenturen

In de brugklas volgen de leerlingen naast het vakkenpakket ook talenturen. Dit zijn ict-science; art, design & media; theater; lifestyle (alleen op de mavo) en de sportklas. Alle leerlingen, ook degenen die tweetalig onderwijs volgen, kiezen een talentuur. Alleen voor de sportklas worden kosten berekend, dit is €135,00 in de brugklas inclusief een De Willem-sporttenue.

Tweetalig onderwijs

CSG Willem van Oranje is een senior tto-school. Dat houdt in dat wij op hoog niveau tweetalig onderwijs geven op havo- en vwo-niveau. Het tto-onderwijs begint in de brugklas zodat je haast als vanzelf de Engelse taal leert spreken, schrijven en lezen.

Tot havo 4 en vwo 5 wordt het overgrote deel van de lessen in het Engels gegeven, daarna zijn de examenvakken in het Nederlands ivm het Centraal Examen dat in het Nederlands is. Onze ervaring is dat tto-leerlingen het Engels dan al zo goed beheersen dat dit grote voordelen heeft bij een vervolgstudie. Wij horen geregeld berichten van oud-leerlingen dat zij veel voordeel hebben van tweetalig onderwijs of zelfs hun baan te danken hebben aan de tto-certificaten die bij ons op school zijn behaald. Een ander groot voordeel is dat tto-leerlingen ook op andere vakken dan het Engels gemiddeld 0,5 punten hoger scoren.

De kosten voor tto-onderwijs liggen rond de € 465,00 per jaar, dit is inclusief alle kosten voor extra activiteiten, excursies en werkweken.

 

Terug naar nieuwe brugklassers