Leerlingen adviseren gemeente

In het kader van het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) heeft de gemeente Oud-Beijerland leerlingen uit de brugklas gevraagd een toekomstplan te bedenken voor een gebied aan de Jan Tooropstraat. Daar staat nu nog een gebouw, maar als dat weg gaat, wat zou dan een mooie bestemming zijn, is de vraag aan de leerlingen.

Die zijn daarom de afgelopen weken druk aan de slag gegaan in de Zuidwijk. Ze hebben het gebied in kaart gebracht, van alles opgemeten en foto’s gemaakt. Nu gaan ze als initiatiefnemers aan de slag alsof ze een plan aan de projectleider moeten voorleggen. Alle stappen die daarvoor nodig zijn, worden doorlopen. Bovendien moeten ze rekening houden met tal van eisen die de gemeente heeft gesteld. Het project mag niet bestaan uit nieuwe woningen, het moet een maatschappelijke functie krijgen, het moet passen in de wijk, het moet duurzaam zijn en het parkeren moet goed worden geregeld.

Al doende komen de leerlingen bij O&O in aanraking met instanties, beroepsgroepen, vaktaal en leren zij wat er allemaal komt kijken bij de ontwikkeling van nieuwe plannen. Al met al een mooi project dat prima aansluit bij het uitdagend onderwijs op CSG Willem van Oranje. Begin juni presenteren de leerlingen hun plannen aan de gemeente.

← Terug naar het nieuwsoverzicht