Zit je nu in groep 7 of 8 en wil je meer weten over het middelbaar onderwijs? Kom kennismaken met onze school. Je bent van harte welkom op beide locaties. Hieronder volgt een overzicht van alle activiteiten waarbij je onze leerlingen en docenten kunt ontmoeten, de school kunt ontdekken en meer leert over alle extra’s.

 

Open Avond Zoomwijck (havo en vwo), Randweg 2, 3260 AJ Oud-Beijerland, vrijdag 17 november 2017 van 17.00 tot 21.00 uur.

Op de Open Avond zijn alle docenten aanwezig en is er informatie over alle vakken die op onze school worden gegeven. Je kunt meedoen met de activiteiten bij bewegingsonderwijs/sport, creatief naar kunst kijken, de grote Natuurkunde Show bijwonen en in een vreemde taal spreken. Ook zijn er voorlichtingsrondes in de lokalen met algemene informatie over onze school en over internationalisering. Neem je ouders/verzorgers mee, dit is voor hen ook een mooi moment om kennis te maken met onze school.

Open Avond Poortwijk (mavo), Polderlaan 2, Oud-Beijerland, vrijdag 19 januari 2018 van 17.00 tot 21.00 uur.

Locatie Poortwijk wordt ook wel ‘De kleine Willem’ genoemd. Hier krijgen de mavo-leerlingen en de mavo/havo-brugklas les. Op onze Open Avond zijn alle docenten aanwezig en is er informatie over alle vakken die op onze school worden gegeven. Je kunt meedoen met de activiteiten bij bewegingsonderwijs/sport, creatief naar kunst kijken en aan de slag gaan in het biologielokaal. Ook zijn er voorlichtingsrondes in de lokalen met algemene informatie over de school, over internationalisering en bijzondere projecten waar de mavo aan deelneemt. Neem je ouder(s)/verzorger(s) mee, dit is voor hen ook een mooi moment om kennis te maken met de mavo.

Onderwijsmarkt

De middelbare scholen in de Hoeksche Waard zijn dit jaar ook weer present op drie Onderwijsmarkten. Deze worden van 19.00 tot 21.00 uur gehouden op:

woensdag 25 oktober 2017: Onderwijsmarkt bij cbs De Bron, Roerdompsingel 2, 3281 JH Numansdorp.

dinsdag 31 oktober 2017: Onderwijsmarkt bij obs De Schelf, Vlasstraat 5, 3295 TM ‘s-Gravendeel.

dinsdag 7 november 2017: Onderwijsmarkt bij cbs De Weerklank/obs De Vlashoek, Mastland/Van Koetsveldlaan, Westmaas.

donderdag 9 november 2017: Onderwijsmarkt bij cbs Sabina van Egmond/obs De Klinker, Polderlaan 9-13, Oud-Beijerland.

[email protected]! kennismakingslessen, week 5 en 6, vanaf 29 januari 2018.

Tijdens [email protected]! geven wij toekomstige brugklasleerlingen gelegenheid een ochtend of middag mee te draaien op onze school. Dat kan op beide locaties, dus op de mavo in Poortwijk en havo/vwo op Zoomwijck. Je kunt kiezen of je mavo of (tweetalig) havo of vwo (atheneum/gymnasium) wilt volgen.

Je wordt bij [email protected]! ontvangen door onze huidige brugklassers die je mét de andere leerlingen meenemen van de ene naar de andere les. Zo kun je helemaal zelf ervaren hoe het is om op De Willem te zitten en mee te draaien op onze school.

Alle leerkrachten groep 8 van de basisscholen in de Hoeksche Waard e.o. worden uitgenodigd om deel te nemen aan [email protected] en geïnteresseerde leerlingen op te geven. Doet jouw school niet mee aan [email protected]!? Schrijf je dan zelf in (formulier komt nog).

Informatieavond over pijlers, woensdag 14 februari 2018 van 18.30 tot 21.00 uur.

Op de Informatieavond staan de pijlers tweetalig onderwijs (tto), Bètatechniek en Betalab, Klassieke Cultuur/gymnasium en Kunst/Cultuur centraal, evenals de Sportklas. Op deze avond kunnen basisschoolleerlingen proeflessen over deze pijlers volgens en is er tegelijkertijd informatie over deze vakken voor de ouder(s)/verzorger(s).

Het is belangrijk dat geïnteresseerde leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) zich van te voren inschrijven voor de Informatieavond. Het inschrijfformulier komt in januari 2018 hier te staan. In de week van de Informatieavond krijg je het rooster in de mail waarop precies staat wanneer we je waar verwachten.

Wil je meer informatie over onze school? Lees meer op deze website en kijk ook bij nieuwe brugklassers daar vind je nog meer informatie.