Maatschappelijke stage vwo-4/havo-4

Het Rode Kruis heeft  er dit jaar weer, samen met de doublanten van havo-4, voor gezorgd dat 17 ouderen een hele mooie dag hebben gehad in diergaarde Blijdorp. Voorafgaand aan deze dag hebben wij van een vrijwilliger van het Rode Kruis een presentatie gehad over wat het Rode Kruis eigenlijk allemaal doet. Ze vroeg ons of wij wisten waar het Rode Kruis voor stond. Veel leerlingen dachten dat het Rode Kruis niet meer was dan ontwikkelingswerk en dat de organisatie helpt bij natuurrampen. De vrijwilliger vertelde ons dat het Rode Kruis in Nederland ook erg veel doet. Eén van de dingen die ze doen is ouderen een leuke dag bezorgen. Daar gingen wij (doublanten van havo-4) voor zorgen.

Woensdag 8 oktober jl. om 9:30 uur waren wij bij De Open Waard in Oud-Beijerland. 34 Leerlingen gingen daar 17 ouderen ophalen om naar Blijdorp te gaan. Per tweetal kreeg je daar een oudere toegewezen. Rond 11:00 uur waren we in Blijdorp en omdat het toen begon te regenen zijn we eerst naar het Oceanium gegaan. Daar hebben we hele mooie, grote en bijzondere vissen gezien. Ik denk dat bijna iedereen het onderzee aquarium wel het leukst vond, met alle verschillende soorten vissen door elkaar. Er zwommen waterschildpadden, haaien en scholen met kleinere vissen.

’s Middags rond 12:30 uur stond er in het restaurant de Lepelaar een lunch voor ons klaar. Iedereen heeft heerlijk gegeten en er was ook genoeg voor iedereen, vooral de saucijzenbroodjes vielen wel erg in de smaak bij iedereen! Na de lunch gingen we in groepen van 4 verder het park in. De olifanten werden net gewassen, er stonden twee mensen met een tuinslang op de olifanten te sproeien. Het was erg leuk om te zien. Ook hadden we geluk bij de tijger want die werd net gevoerd. Hij kreeg een gans. Een stukje verderop kwamen we bij de giraffen. Giraffen blijven mooie dieren, met hun lange nek en hun mooie vlekken. Als laatste zijn we bij de apen geweest, iedereen vond dat Bokito toch wel heel er groot was. Bij de uitgang hebben we nog een groepsfoto gemaakt en toen was het tijd om weer naar huis te gaan. Rond 15:45 uur reden we weg uit Blijdorp.

Wij vond het een hele leuke maatschappelijke stage. Het is leuk om mensen blij te maken, die in hun dagelijks leven eigenlijk best wel eenzaam zijn. Wij hebben ook geleerd dat we, als leerlingen van CSG Willem van Oranje, het wel heel erg goed hebben. Wij kunnen best wel wat doen voor andere mensen die het minder hebben dan wij. Als we dat met z’n allen doen, hoeft niemand zich alleen of in de steek gelaten te voelen.

Sophie de Regt en Jaidy Ton (H4H)

← Terug naar het nieuwsoverzicht