Mavo-leerlingen op de gezonde toer

Op de mavo-vestiging van CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland is donderdag 16 oktober jl. de aftrap gegeven voor het gezonde Europese project Care2Feed. Tijdens de eerste twee pauzes zijn er voor alle leerlingen gratis groente- en fruitsnacks. Ook in andere Europese landen doen middelbare scholen mee aan dit project.

Care2Feed is een eTwinning-project* waarbij middelbare scholieren in Europa informatie uitwisselen over wat zij eten, waar dat voedsel vandaan komt en of er genoeg is voor iedereen. Zij sluiten daarmee aan op het thema ‘Feeding the Planet, Energy for Life’ van de World Expo 2015 in Milaan. Op verzoek van de Belgische deelnemende school is donderdag 16 oktober uitgeroepen tot lokale groente- en fruitdag.

Dankzij groente- en fruithandel Combilo uit Waddinxveen staan er appels, peren, komkommers en kerstomaatjes klaar voor de leerlingen. Alles kant-en-klaar gesneden door de brugklassers van de lifestyle-talentklassen die daarvoor de juiste snijtechnieken hebben geleerd.

Pauline du Fossé, docente biologie en aanjager van eTwinning op CSG Willem van Oranje-mavo, is enthousiast over het gezonde snack-project. ,,Aan de ene kant leren onze leerlingen alles over de vaak lange weg die voedsel aflegt voordat het op je bord belandt. Tegelijk past het prima bij ons gezond gewicht-project, waarbij wij laten zien dat gezond ook lekker kan zijn. Wij hopen dat de leerlingen daardoor iets gezonds snacken als ze naar de supermarkt hiernaast gaan,” zegt zij.

Eerder werden op CSG Willem van Oranje-mavo al succesvolle campagnes tegen roken en alcoholmisbruik gehouden.

 

*Op eTwinning.net vinden meer dan 200.000 docenten in Europa elkaar en werken hun leerlingen samen op het gebied van ICT. Het project heeft als doel het opdoen van internationale ervaring, het stimuleren van ICT en het op een inspirerende manier uitvoeren van verplichte lesstof.

← Terug naar het nieuwsoverzicht