Mavo reikt Anglia-certificaten uit

Maar liefst 175 mavo-leerlingen hebben maandag jl. hun Anglia-certificaat uitgereikt gekregen. Anglia is een internationaal onderwijsnetwerk van 350 scholen, colleges en universiteiten dat leerlingen helpt om, naast de reguliere lessen, hun Engels te verbeteren.

Met internationaal erkende examens kan vervolgens het niveau worden aangetoond. De grootste groep gecertificeerde leerlingen zijn de brugklassers van vorig schooljaar. Het merendeel van hen heeft het het primary-level behaald, dat is het basis-Engels. Een ander deel, waaronder ook ouderejaars, bewees het proficiency-niveau te beheersen, wat inhoudt dat die leerlingen over een zeer uitgebreide kennis van de Engelse taal beschikken.

Bij Anglia kan iedere leerling zijn of haar eigen niveau van de Engelse taal ontdekken, zij werken daarvoor op school en thuis in hun eigen tempo een programma af. De Anglia-methode is extra naast het reguliere vak Engels.

De goede resultaten zijn voor CSG Willem van Oranje reden deze methode aan te bieden. Bovendien past het naadloos bij de internationalisering waar bij allerlei vakken aan wordt gewerkt..

← Terug naar het nieuwsoverzicht