Meepraten over 10 jaar Elos

Om het 10-jarig bestaan van het Elos-netwerk te vieren, is onlangs in sociëteit De Witte in Den Haag een conferentie gehouden. Drie van onze mavo 4-leerlingen en docent Marianne Bartels waren daar aanwezig om mee te praten over internationale vaardigheden, vreemde talenonderwijs op hoog niveau en contact met leerlingen in het buitenland.

De mavo-locatie van CSG Willem van Oranje werkt al geruime tijd met het grensverleggend onderwijs van Elos. De leerlingen konden tijdens de conferentie deelnemen aan workshops over onder meer ‘Internationale Diplomatie’ en ‘Nieuws Maken’. Tijdens de workshop ‘Internationaal Ondernemen’ werden in snel tempo bijzondere plannen uitgebroed, zoals een fietszadel met waterafvoer tot een app die bijhoudt hoe vaak een basketbal stuitert.

De docenten werden in workshops ingelicht over verschillende ontwikkelingen in het onderwijs. Daarbij kwam het gebruik van de iPad, het behandelen van Europese waarden in de les en een mooi voorbeeld van een internationaal wiskundeproject aan de orde.

Onze school heeft internationalisering hoog in het vaandel staan en is daarom aangesloten bij ELOS (Europa als Leeromgeving Op Scholen). Dit staat voor grensverleggend onderwijs en betekent dat we onze leerlingen voorbereiden op leven en werken in een internationale samenleving.

← Terug naar het nieuwsoverzicht