Leerling Mirthe Roest uit mavo 4 heeft gisteren op de locatie Poortwijk haar eerste, eigen boek gepresenteerd: ‘De wraak van Kaj’. Tijdens een feestelijke bijeenkomst met familie, vrienden, docenten en mede-leerlingen kreeg zij het allereerste exemplaar uit handen van Helma Wagemakers van Bibliotheek Hoeksche Waard. Die wilde zelf ook een exemplaar om in de collectie van de bibliotheek op te nemen.

Mirthe schreef ‘De wraak van Kaj’ nadat zij een vreemde droom had gehad. Zij schreef de droom op en liet daarna haar fantasie de vrije loop waardoor het een lang verhaal werd, lang genoeg om er een boek van te maken. Vervolgens ging zij op zoek naar een uitgever die het boek wilde uitbrengen. Pas toen ze dat allemaal had geregeld, vertelde ze haar ouders over het boek. Die waren zeer verrast en hadden dat nooit van haar verwacht, vertelde haar trotse vader gisteren. ‘De wraak van Kaj’ is een thriller, degenen die al een deel hebben mogen lezen, doet het denken aan de boeken van Harry Potter.

‘De wraak van Kaj’ gaat over Erik, wiens moeder wordt vermist. Als de politie stopt met zoeken gaat hij zelf op onderzoek uit, Dan vindt hij een oud boek. Het is net zo’n boek als Lisa heeft, haar moeder is onlangs op mysterieuze wijze overleden. De twee gaan vervolgens samen op onderzoek uit maar dat is niet zonder gevaar. Het boek is te koop bij Mirthe en bij Boekscout en kost € 15,99.