Na Milaan…

Het bezoek aan Milaan van mavo-2-leerlingen was een onvergetelijke ervaring. Niet alleen omdat ze bij aankomst al in de plaatselijke krant stonden en zoveel bijzondere dingen gezien en gedaan hebben, maar ook omdat ze officieel door de burgemeester ontvangen werden (waarvan later ook nog een artikel in de krant aldaar verscheen).   Klik hier.

Na de ontvangst (met uitwisseling van allerlei cadeautjes) werd de recycle fashionshow door ons nog eens dunnetjes over gedaan, aangevuld met tie-and-dye T-shirts van de leerlingen uit Malta en de sieraden van lege koffiecupjes van de Italiaanse leerlingen.

De internationale lunch in de schooltuin daarna was al een even groot succes. Na onze uitleg hoe wij ons brood beleggen met hagelslag, vlokken, fruithagel en pindakaas gingen met name de Italiaanse leerlingen al snel zelf aan de slag: en ze vonden het erg lekker! Maar ook wij maakten kennis met specialiteiten van Malta en Italië.

In de 5 dagen dat we daar aanwezig waren hebben we de bijzondere plekken van Milaan samen met de leerlingen uit Italië en Malta bezocht. Het leuke daarbij was dat de Italiaanse leerlingen ons de wetenswaardigheden van bijzondere gebouwen zoals  Galleria Vittorio Emanuele vertelden of de beste plek om echt Italiaans ijs te gaan halen met ons wilden delen. Natuurlijk brachten we ook een dag door op de EXPO. Een echte aanrader, maar er is te veel om in één dag te kunnen bekijken.

Het contact met (met name) de Italiaanse leerlingen was 3 dagen enorm intensief. Niet alleen overdag werd er met elkaar gepraat, maar ook ’s avonds via de WhatsApp en Instagram. Het zal dan ook niet als een verrassing komen, dat op donderdagavond wat tranen hebben gevloeid.

Bij terugkomst werd al snel ‘gezeurd’ om een Skype sessie, waardoor we om 8 uur ’s ochtends al voor de webcam zaten en er weer vrolijk gebabbeld werd. We hebben ondertussen onze dagboekverslagen (in het Nederlands en het Engels) geschreven en zullen die de komende weken nog delen met onze mentorklassen en de talentklas Art, design and media. Bovendien worden de verslagen in het Engels samengevoegd met die van de leerlingen uit Malta en Italië, zodat één groot internationaal dagboek van het bezoek ontstaat. Waarmee duidelijk wordt dat een ‘reisje’ verder gaat dan alleen het bezoek op zich.

← Terug naar het nieuwsoverzicht