Onderzoek naar mascotte Foody

Afgelopen week hebben de mavoleerlingen van B1L en B1N tijdens de lessen Engels met veel plezier en enthousiasme gewerkt aan een opdracht van

het internationale eTwinning-project Care2Feed*. De leerlingen gingen als echte detectives aan de slag met een onderzoek. Doel van het onderzoek: onderzoeken uit welke soorten groenten en fruit ‘Foody’, de mascotte van de World Expo 2015, is opgebouwd. Spannend!

Bij eTwinning  snijdt het mes aan twee kanten. Tijdens reguliere lessen wordt de lesstof verrijkt en werken leerlingen internationaal samen. Afgelopen week vertaalden de leerlingen de namen van groenten en fruit naar het Engels.

In een ‘echt’ inspectierapport kwamen sommige leerlingen tot wel 21 soorten. Iedereen deed erg zijn best. Dat de leerlingen deze opdracht leuk vonden is te zien op de foto’s. Op deze manier wordt leren wel heel erg leuk! Enkele resultaten http://en.calameo.com/read/003500245e9041b981035 zijn online in te zien. Foody mascotte

* Care2Feed is een eTwinning-project waarbij middelbare scholieren in Europa informatie uitwisselen over wat zij eten, waar dat voedsel vandaan komt en of er genoeg is voor iedereen. Zij sluiten daarmee aan op het thema ‘Feeding the Planet, Energy for Life’ van de World Expo 2015 in Milaan. Op eTwinning.net vinden meer dan 200.000 docenten in Europa elkaar en werken hun leerlingen samen op het gebied van ICT. Het project heeft als doel het opdoen van internationale ervaring, het stimuleren van ICT en het op een inspirerende manier uitvoeren van verplichte lesstof.

← Terug naar het nieuwsoverzicht