O&O: moestuin voor ouderen

Bedenk een plan voor een gebouw aan de Jan Tooropstraat in Oud-Beijerland waar nu ouderensoos De Beijerkorf zit. Dat was de opdracht aan de brugklassers bij het vak Onderzoek & Ontwerpen. Het plan om een theehuis en moestuinen aan te leggen, met voor de ouderen kassen op poten, werd gekozen als winnend ontwerp.

Uit elke brugklas was een groepje leerlingen geselecteerd dat zijn verhaal mochten houden voor de jury. Deze bestond uit wethouder Ina van der Werf en beleidsmedewerkster Esther van Velde. De jury was blij verrast met de kwaliteit en creativiteit van wat de leerlingen lieten zien. Verschillende ideeën passeerden de revue. Een (rolstoelgeschikte) bioscoop met speciale zitjes en zacht geluid als ontmoetingsplaats voor ouderen in de wijk, maar ook een trampolinepark voor gehandicapten om hen zo te stimuleren meer te bewegen.

Het bedenken van de plannen en de presentaties was onderdeel van een project dat in maart startte op de Willem van Oranje. Gemeente Oud-Beijerland hielp de jongeren een handje op weg door aan te geven waar je als ‘ontwikkelaar’ allemaal op moet letten, welke vergunningen je aan moet vragen en waar plannen aan moeten voldoen. Zo komen zij in aanraking met instanties, beroepsgroepen, vaktaal en leren zij wat er allemaal komt kijken bij de ontwikkeling van nieuwe plannen. Een mooi project dat prima aansluit bij het uitdagend onderwijs op CSG Willem van Oranje. Leerlingen van de winnende groep ontvingen allemaal een Oud-Beijerland cadeaubon.

 

← Terug naar het nieuwsoverzicht