Ook regulier gymnasium

Met ingang van schooljaar 2015-2016 kun je op CSG Willem van Oranje ook regulier gymnasium volgen. Die keuze maak je aan het einde van de brugklas. Vwo-leerlingen die twijfelen hebben dus een extra jaar om te kiezen. Al langer is er de mogelijkheid om tweetalig gymnasium te volgen. Dit schooljaar is de eerste lichting regulier gymnasium klas 2 van start gegaan en dat gaat heel goed. De leerlingen hebben plezier met elkaar en de cijfers zijn prima.  De vwo-leerlingen volgen in de brugklas exact hetzelfde programma, met Latijn, en maken daarna de keuze voor atheneum of gymnasium. Vanaf het tweede jaar maken we ook interessante excursies met de gymnasiumklassen.

Sanne en Caitlin uit V2A zijn erg enthousiast:

Wij doen gymnasium tweetalig en we vinden het erg leuk om te doen, vooral met Grieks en Latijn. Met Grieks denk je heel anders na want je leert ook een heel ander alfabet met allemaal rare tekentjes enzo. Het is ook best grappig dat je dan één van de enige bent die de mogelijkheid heeft om te leren en dat dan ook kan!

Latijn is ook echt een hele leuke taal. Het alfabet is gewoon hetzelfde. Er zijn heel veel voordelen aan het kiezen van Latijn. Het helpt je bijvoorbeeld met heel veel talen want heel veel talen stammen af van het Latijn. Bijvoorbeeld met woorden zoals dividere (verdelen) en protegere (beschermen). In het Engels is dit to divide en to protect, dat is dus bijna hetzelfde. Met Latijn leren we zelfs nieuwe Nederlandse woorden! We leren woorden die vooral vroeger gebruikt werden en nu soms nog steeds. De leraren van Grieks en Latijn zijn ook heel erg leuk. We praten soms over cultuur en we mogen naar verhalen luisteren. De verhalen zijn altijd heel erg spannend en echt heel erg leuk. De lessen vervelen ons nooit!

Het kiezen van gymnasium heeft ook een groot voordeel voor je vervolgopleiding. Met een goed Gymnasiumdiploma op zak, wordt je voorgetrokken op universiteiten.

 

Ben jij nieuwsgierig of gymnasium ook voor jou haalbaar is? Wij vertellen het je graag! Voor meer informatie kun je/kunt u contact opnemen met de heer G. Kool, [email protected], conrector vwo 1, 2 en 3 of bel naar 0186-634343.

← Terug naar het nieuwsoverzicht