Plusklas mavo-2 (Poortwijk)

Wij, leerlingen van de plusklas zijn vanaf het begin van dit schooljaar, allemaal druk bezig met opdrachten.

Iedere donderdag het zevende lesuur, komen we met 14 leerlingen bij elkaar om projecten op te zetten en presentaties te verzorgen.

Zoals:  Be Smart, don’t Start, dat succesvol is verlopen.

We hebben virtuele posters gemaakt met QR codes, die toegang geven tot een website, online filmpjes met interviews, PowerPoint presentaties en een zelf ontworpen logo.

Hierdoor zijn we in contact gekomen met de eigenaar(s) van Het Streekmuseum Heinenoord.

Op 27 maart zijn we er voor het eerst naartoe gegaan, het was geweldig! De mensen die daar werken hebben alles uitgelegd en gaven ons een rondleiding door het museum. Ze lieten ons zien hoe het vroeger allemaal ging. Wonderbaarlijk was het. De kleding, keukengerei, kamers, badkamers enzovoorts. Met al die informatie, kunnen wij wel een opdracht verzinnen. Ieder heeft een opdracht voor zichzelf, of in tweetallen. Zoals ik al zei, heeft ieder een opdracht, voor die opdracht kon je kiezen uit:

  1.  Interview
  2.  PowerPoint presentatie
  3.  Filmpje
  4.  Tekst(en) met plaatjes
  5.  Stripverhaal
  6.  Fotocollage

Het doel is, is om achter de QR code jouw opdracht tevoorschijn te halen. Je mobiel ervoor houden en zo kan je alle informatie zien over het Streekmuseum die jij misschien nog niet wist (moet je wel de app hebben/downloaden).

Zo zijn wij aan ons werk gegaan en hebben er zelf ook veel van geleerd. Op 19 juni geven wij een presentatie over de QR code en mogen onze ouders mee.

Daarna volgt waarschijnlijk de officiële overdracht.

We hopen dat het op de site van Het Streekmuseum komt en dat er een virtuele rondleiding door het museum kan worden opgezet, speciaal bedoeld voor middelbare scholieren.

Groeten van,

Daan, Martijn, Shannon, Emma, Sanne, Inge, Mauro, Moësha, Noah, Eva,Indra.

 

 

← Terug naar het nieuwsoverzicht