Samen met onze Duitse partnerschool naar Auschwitz

Een groep van 8 geselecteerde leerlingen uit mavo-3 vertrekt op zondag 22 maart naar onze partnerschool in het Duitse Burg (Spreewald).

Een druk programma
De leerlingen Marcel, Sean, Mauro, Anouk, Marijn, Ebel, Judith en Shannon vliegen samen met de begeleiders Jaap van de Griend en Marianne Bartels naar Berlijn om vervolgens door te reizen naar Burg. Hier logeren we de eerste nacht bij leerlingen van onze partnerschool. De volgende morgen vertrekken we samen per bus naar het ontmoetingscentrum bij de kampen van Auschwitz in Polen. Van daaruit bezoeken we verspreid over 2 dagen beide kampen en laten we ons rondleiden door gidsen. We sluiten elke dag af met verwerkingsopdrachten en kringgesprekken. Daarnaast is er natuurlijk ook volop ruimte voor ontspanning. Na twee intensieve lange dagen en – hoogstwaarschijnlijk – drie korte nachten reizen we op donderdag terug naar Burg. Onderweg maken we een tussenstop om de mooie oude stad Krakow te bezoeken. De laatste avond logeren we weer in Burg en na een relaxte ochtend is het dan alweer tijd om naar huis te gaan. Vol verhalen, met nieuwe vrienden en onvergetelijke ervaringen zetten we vrijdagavond 27 maart weer voet op Nederlandse bodem. Dit wordt ongetwijfeld weer een fantastische reis en we kijken er vol spanning naar uit!

ELOS School
Onze school heeft internationalisering hoog in het vaandel staan en is daarom aangesloten bij ELOS (Europa als Leeromgeving Op Scholen). Dit staat voor grensverleggend onderwijs en betekent dat we onze leerlingen voorbereiden op het werken in een internationale omgeving en op het leven in een internationale samenleving. De uitwisselingen ondersteunen dit. Internationalisering kan immers pas echt begrepen en geleerd worden als je het ondergaat!

Van 8 tot en met 12 juni 2015 vindt het tegenbezoek in Nederland plaats en bezoeken we onder andere het Anne Frankhuis.

← Terug naar het nieuwsoverzicht