Science challenge

Bedenk een vernieuwende oplossing voor een alledaags probleem. Dat is de opdracht waarmee de leerlingen uit zeven derdejaars klassen aan de slag zijn gegaan. Al pratend zijn er al mooie oplossingen bedacht. Per klas wordt het beste idee ingeschreven voor de 3M Fonds Science Challenge.

Na een lesuur brainstormen zijn er al heel wat mooie plannen bedacht. Ontstaat op De Willem hét idee voor de handige drinktuit, weten onze leerlingen energie op te wekken uit afvalwater of zijn water doorlaatbare terrastegels het winnende idee? De komende weken worden de plannen verder uitgewerkt en ontwikkeld. Daarna wordt het product of plan in een 2 minuten durend filmpje getoond. De beste ideeën nemen deel aan de Science Challenge van 3M, de maker van de gele Post-it. De uiteindelijke winnaar verdient 10.000 euro!

Docent Bart Lubbers is verrast over de vindingrijke en creatieve plannen van zijn leerlingen. ,,Ik vertel mijn klassen over Boyan Slat en The Ocean Cleanup. Hij bedacht een oplossing voor het opruimen van de plastic soep in de oceaan. Dat idee ontstond toen hij nog op de middelbare school zat en nu wordt er over de hele wereld over gesproken.”

 

 

← Terug naar het nieuwsoverzicht