Sportmiddag groot succes!

CSG Willem van Oranje organiseerde afgelopen woensdag 18 februari op beide locaties een sportmiddag voor leerlingen van basisscholen in de Hoeksche Waard. Op deze manier konden de leerlingen verschillende sporten ervaren zoals die er in de Sportklassen op de mavo, havo en vwo uit komen te zien.

De leerlingen konden deze middag diverse sportclinics volgen, gegeven door de vakleerkrachten van CSG Willem van Oranje. Ze konden kennismaken met de uitdagende sporten boksen, basketbal en freerunning. Spanning en uitdaging stonden hierbij centraal en vooral freerunning viel erg in de smaak. Deze redelijk nieuwe sport bestaat uit een route met verschillende obstakels. De leerlingen moeten zich van A naar B verplaatsen, waarbij zij op allerlei manieren over de obstakels manoeuvreren, onderweg is er ruimte voor fraai uitziende tricks en moves. De sportclinics werden afgesloten met een drankje en een snack en samen kunnen we terugkijken op een gezellige en sportieve middag.

Wat is de Sportklas?
Iedere leerling op CSG Willem van Oranje kiest een talent. De Sportklas is er hier één van. Hier staat uiteraard het sporten zelf centraal, maar er komen ook disciplines als hulp verlenen, samenwerken, organiseren en leiding geven aan de orde. Kortom, vaardigheden waaraan de leerlingen de rest van hun leven iets aan hebben. Als ze kiezen voor de Sportklas krijgen ze twee uur extra sportlessen per week.

De leerlingen van de Sportklas maken kennis met diverse sporten die bij de gewone lessen bewegingsonderwijs niet of nauwelijks aan bod komen. Sommige van deze onderdelen worden aangeboden op school en andere onderdelen vinden buiten de school plaats. Denk hierbij aan proeftrainingen of het bezoeken van professionele wedstrijden.

← Terug naar het nieuwsoverzicht