‘Superb’ score tweetalig havo

CSG Willem van Oranje heeft met zijn tweetalige havo-opleiding bij de International Baccalaureate-examens de hoogste score van Nederland behaald. Dat is een prachtig resultaat voor de eerste lichting tto-havo die in mei schoolexamen heeft gedaan.

De 16 tto-havo-leerlingen hebben bij het IB-examen English B een gemiddelde van 6 gescoord. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo hoog, maar is het wel: een 7 is het hoogst haalbare bij het IB-examen. Het landelijk gemiddelde bij dit examen ligt op 5,7.

Het spreek- en leesniveau van de geslaagde leerlingen is dat van near native-speaker. Bovendien leert de ervaring dat de leerlingen die tto volgen daar veel profijt van hebben bij een vervolgstudie. Dat geldt zeker bij Engelstalige studies of vakken, maar ook bij het houden van presentaties, het maken van opstellen en werkstukken. Het oefenen van deze vaardigheden begint al in de onderbouw en gaat door tot in de bovenbouw.

Vrijdag 23 september worden de IB-certificaten tijdens een feestelijke bijeenkomst op school aan de leerlingen uitgereikt.

← Terug naar het nieuwsoverzicht