Talentklassen presenteren architectuur in Rotterdam

Ter afsluiting van het eerste jaar Art, Design & Media en Theater brachten deze talentklassen uit mavo-1 op dinsdag 16 juni een bezoek aan Rotterdam, cultuurstad bij uitstek.

We vertrokken om iets over half 9 met een groep van 30 personen richting Rotterdam. We kozen ervoor om het openbaar vervoer te reizen. Eerst de bus, de metro en later ook nog een tram. Het verbaasde ons zeer dat we binnen 22 minuten op de ‘Kop van Zuid’ stonden vanuit Oud-Beijerland, ideaal!  Dat gaan we vaker doen. Dit jaar ontwierpen wij het ‘huis van de toekomst’, waarbij duurzaamheid en milieu centraal stonden. We maakten kennis met verschillende architecten, waaronder Rem Koolhaas.

Hotel New York
Ons eerste bezoek was Hotel New York, het verhaal van de Holland-Amerika lijn sprak de leerlingen aan omdat we even daarvoor ook langs oude pakhuizen waren gelopen, een groot contrast met de nieuwe torens om ons heen.

Het nieuwe Luxor Theater
Na een lekker drankje werden we ontvangen in het nieuwe Luxor theater. Willem, hoofd van de technische dienst, gaf ons een fantastische rondleiding. We keken achter de coulissen tot op het toneel, we zaten in de zaal terwijl leerlingen hun presentatie over het Luxor theater voordroegen. Wie kan er nu zeggen dat hij op het toneel van het nieuwe Luxor  heeft gestaan? Geweldig!

De Rotterdam
Na deze verrassing werden we ontvangen in de Rotterdam, het hoogste gebouw op de ‘Kop van Zuid’ van Rem Koolhaas. Wij werden 29 etages hoger gebracht door Duco, hij liet ons alle mooie aanzichten van Rotterdam zien vanuit zijn kantoor. Bij helder weer kun je de duinen en de zee zelfs zien. Ook het kantoorpand met alle raampartijen zorgt ervoor dat het ontzettend ruimtelijk is en de leerlingen vonden dit erg indrukwekkend.

Las Palmas
Na dit bijzondere bezoek liepen we naar het restaurant van Herman den Blijker, Las Palmas. Ook hier werden we meteen uitgenodigd om naar binnen te komen en hun prachtige plek te bewonderen.  Leerlingen raakten in gesprek met de koks, stelden vragen over de prijzen van bepaalde vissen en kreeft. Ze kwamen tot de conclusie dat ze dan nog even door moesten sparen…..Nog even met Herman op de foto… haha….

Lantaarn Venster
We liepen door naar Lantaarn Venster. De plek om de meest prachtige films te bekijken. Ook hier hadden de leerlingen weer een leuke presentatie voorbereid hoe dit tot stand is gekomen.

Fenix Food Factory
We vervolgden onze reis over de brug naar Katendrecht om de nieuwste ‘place to be’ te bewonderen, de bekende Fenix Food factory. Helaas was het gesloten. Een goede reden om nog een keer naar Rotterdam te gaan. Natuurlijk hebben we ons bezoek wel verzegeld door een slotje aan de brug te hangen, de sleutel hebben we in het water gegooid….Rotterdam, we komen terug!

De Erasmusbrug
Eenmaal over de Erasmusbrug bezochten we het bedrijf van de vader van een leerling, hier stond frisdrank en wat lekkers klaar, erg attent! Weer hielden twee leerlingen een presentatie, deze keer over de Erasmusbrug.

Na een bezoek aan de Markthal, de Mac en als afsluiting een lekker ijsje gingen we moe maar vol ‘stoere’ Rotterdamse indrukken weer terug naar Oud-Beijerland. Rotterdammers…..bedankt dat jullie ons zo gastvrij hebben willen ontvangen! Wij hebben genoten!

Hartelijke groet,
Talentklassen Art, Design & Media en Theater.

 

← Terug naar het nieuwsoverzicht