‘Uitmuntend werk’ bij Care2Feed

Grote complimenten voor de mavo. Het eTwining-project ‘Care2Feed’, dat al diverse prijzen heeft gewonnen, is onderscheiden met het Europese Kwaliteitslabel voor uitmuntend werk. Dat betekent dat de activiteiten van de leerlingen, de docenten en de school op het hoogste Europese niveau worden erkend.

‘Care2Feed’ sluit aan op het thema ‘Feeding the planet, energy for life’ van de World Expo 2015 in Milaan. Daarbij wordt aandacht besteed aan wat we eten, waar het vandaan komt, en of er nu en in de toekomst genoeg is voor iedereen. Bij eTwinning werken de mavo-leerlingen tijdens verschillende vakken met leeftijdgenoten uit zeven andere landen samen aan een project. Zij krijgen opdrachten, maken filmpjes en delen hun bevindingen online.

Als beloning voor hun inzet hebben de leerlingen van mavo 2 en de deelnemers die nu in mavo 3 zitten een goody bag gekregen met een Dopper (een duurzame drinkfles), een powerbank, grote ballonnen, een regencape, een notitieboekje en een doosje potloden.

Internationalisering is een belangrijk onderdeel van het onderwijs op de mavo. De eTwinning-projecten zijn uitdagend, vergroten het zelfvertrouwen en de talenkennis van de leerling, doordat de opdrachten in het Engels worden uitgevoerd.

← Terug naar het nieuwsoverzicht