Het belang van vreemde talen

Het spreken van een vreemde taal kan je later verder helpen in je carrière. Het is daarom verstandig om naast het verplichte vak Engels nog een tweede vreemde taal te kiezen. Die boodschap hadden vier sprekers vanmorgen voor de leerlingen uit het derde jaar.

Erik Johansen vertelde dat hij zijn carrière bij multinational Exxon Mobile mede te danken heeft aan het feit dat hij naast Engels ook Duits spreekt. ,,Exxon stuurde mij er op uit om nieuwe plannen aan de Duitse collega’s uit te leggen.’’ Het tegenovergestelde kent hij ook. ,,Toen ik in Frankrijk met de Peugeot-familie op stap was, miste ik het echte contact omdat ik geen Frans spreek.’’ Taal is van essentieel belang, leerde ook ondernemer Arthur van der Hoeven van The Tank aan de leerlingen. Hij riep hen op meer vreemde talen te kiezen. ,,Ontwikkel jezelf in talen en denk global. Ik spreek alleen Engels en ben daarom voor klanten aangewezen op Amerika, China en Scandinavië,’’ vertelde de bouwer en verhuurder van tankcontainers.
Ook de andere sprekers, Dhyana van der Pols van Nash International en Charles van der Steene van Damco Europe, onderstreepten het belang van vreemde talen bij de leerlingen.

← Terug naar het nieuwsoverzicht