Goede doel-tocht loopt lekker

Marion van Brakel (V6), Femke de Vreede (H3) en Denise de Vreede (oud-leerling) maken vandaag een wandeltocht van 71,5 kilometer door de Hoeksche Waard om geld op te halen voor het goede doel. Vanmorgen kwamen ze op De Willem hun spaarbus ophalen.

De drie vriendinnen zijn al maanden in actie om geld in te zamelen voor hun reis naar Zuid-Afrika, waar ze zich komende zomer met de organisatie Worldmapping een aantal weken inzetten voor Afrikaanse wees- en straatkinderen. Om de reis en het verblijf te betalen is een flink bedrag nodig dat de drie met verschillende acties bij elkaar willen halen.

Vandaag wandelen de drie langs 13 plekken in de Hoeksche Waard waar ze een spaarbus voor het goede doel hebben neergezet. Om alle plekken te bereiken, moeten ze een wandeling van 71,5 kilometer maken. Ze vertrekken al om 5.00 uur en hopen ’s avonds laat in Strijen aan te komen. De drie doen verslag van hun wandeling op hun Facebookpagina: ‘Worldmapping reis naar Zuid-Afrika’.

De start van de wandeling was goed. Het trio verwachtte rond 10.15 uur op De Willem aan te komen, maar was er ruim een uur eerder. Daar werden ze opgewacht door mevr. Schuijlenburg die voor hen een mandje met drinken en iets te eten klaar had staan. En de gevulde spaarbus natuurlijk! Na een korte pauze wandelden ze vrolijk verder richting Heinenoord.

 

← Terug naar het nieuwsoverzicht