Wie spreekt het best Engels?

CSG Willem van Oranje was op dinsdag 24 maart 2015 de ‘gastheerschool’ voor de regionale voorronde van de Junior Speaking Contest (JSC). Tweedejaars en derdejaars leerlingen van het tweetalig onderwijs van CSG Willem van Oranje en tien andere tto-scholen gingen met elkaar in competitie. De winnaars, één per leerjaar, mogen naar de nationale finale op 15 april in Amersfoort.

De leerlingen schreven zelf aan de hand van het thema ‘too much of a good thing…?’ een Engelse speech van ongeveer drie minuten. Naast deze voordracht, moesten ze ook vragen beantwoorden van de jury. Tweedeklasser Tessa van der Horst en derdeklasser Joël Olislagers vertegenwoordigden CSG Willem van Oranje. Zij brachten vol overtuiging en in vloeiend Engels hun onderwerp naar voren. Tessa koos het onderwerp ‘perfectionisme’ en was erg dapper door haar verhaal een persoonlijk tintje te geven. Joël imponeerde door de vragen voortreffelijk te beantwoorden. Zijn speech ging over de problemen van ijsberen door de smeltende ijskappen. Zij deden het allebei, net als de andere deelnemers, bijzonder goed. Het is zeker niet makkelijk om een speech te geven voor zoveel aanwezigen.

In totaal streden 17 deelnemers om de plek in de finale. De onafhankelijke juryleden, de heer Richard Rosser en mevrouw Özlem Shaw, beiden verbonden aan de Hogeschool Rotterdam en de heer Bram van Welie van het IJsselcollege waren diep onder de indruk en konden moeilijk een winnaar kiezen. Uiteindelijk wezen zij Inoue van den Berg (Stedelijk Dalton Lyceum) aan als winnares van de tweedejaars en mocht Esther Edigin (OSG Ring van Putten) zich de beste van de derdeklas leerlingen noemen.

← Terug naar het nieuwsoverzicht